Összetevők: durumbúza*, víz
A kuszkusz marokkói nemzeti étel, mely eredetileg durumdarából és finomra őrölt búzalisztből készül. Hagyományosan párolva készítik el. A hagyományos kuszkusz viszonylag hosszabb elkészítési időt igényel, a ma forgalomban lévő kuszkusz jelentős része azonban - mint a BiOrganik kuszkusz is - előfeldolgozott, gyorsfőzésű változat.
Felhasználása: köretként, főételként. Levesben tésztaként is ehető, valamint csemegeként salátákkal, szószokkal, mártásokkal is el lehet fogyasztani.
Elkészítése: vízben megfőzni vagy gőzben megpárolni, amíg puha nem lesz. Felforralt vízbe öntve (1: 1 víz: kuszkusz arány), ha negyed óráig állni hagyjuk, külön főzés nélkül is elkészíthető.
Jó tudni: a marokkóiak a durumbúzából őrölt darát megnedvesítik, majd beszórják liszttel, és kézzel addig görgetik, amíg a daraszemcséket finom lisztréteg nem vonja be. Marokkóban nem pirítják, hanem lassan párolják az ételt. A kuszkuszt is mindig párolva készítik el, és sosem főzik más étellel összekeverve. Kuszkuszpároló edényben gőzben párolják, aminek hatására megdagad és megpuhul.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték:
1501 kJ / 354 kcal
Zsír: 1, 9 g
- amelyből telített zsírsavak: 0, 5 g
Szénhidrát: 70 g
- amelyből cukor: 2, 5 g
Rost: 4, 3 g
Fehérje: 12 g
Só: 0 g
Száraz, hűvös helyen tartandó!
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
Származási ország: Olaszország.
Jelenlegi ára: 510 Ft
Az aukció vége: 2020-04-26 23:20 .
2020. április 26., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése